Henrad

Henrad radiatoren

Henrad is al vanaf 1978 actief op de radiatormarkt. Vandaag de dag is Henrad een toonaangevende producent van standaardradiatoren, designradiatoren en elektrische radiatoren. Vooral op het gebied van nieuwe duurzame technieken zoals lagetemperatuuroplossingen is Henrad dé trendsetter. Met de unieke ECO-technologie heeft Henrad zelfs de meest energiezuinige radiatoren in haar assortiment.

Henrad radiator design

Van oudsher staat Henrad bekent om de plaatstaalradiatoren met een klassieke, geprofileerde voorzijde. Later zijn daar andere varianten bijgekomen met een vlakke of decoratieve voorzijde. Andere opties zijn verticale radiatoren die goed passen in een modern interieur. Ook kun je kiezen voor een geïntegreerde stijgbuis voor een strakke en minimalistische look. Naast enkele standaardkleuren zijn vrijwel alle radiatoren te bestellen in een RAL-kleur naar wens.

Henrad radiator en duurzaamheid

Qua ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid loopt Henrad voorop! Met de ECO serie bespaar je aanzienlijk op je energierekening, doordat de doorstroming van het radiatorpaneel anders verloopt. De instroom van warm water verloopt namelijk als eerste via de voorste plaat van de radiator. Hierdoor wordt meer stralingswarmte gecreëerd, waardoor je een hogere mate van comfort ervaart. Ook wordt de achterste plaat van de radiator minder warm dan bij andere radiatoren. Op deze manier wordt het verlies van stralingswarmte door de muur sterk verminderd.

Henrad radiatoren bij lage temperaturen

Specifiek voor systemen die werken met lagere temperaturen of warmtepompen heet Henrad VENTO-technologie ontwikkeld. Om bij lagere aanvoertemperaturen toch een woning comfortabel te verwarmen zijn aangepaste radiatoren nodig. VENTO lagetemperatuurradiatoren voorzien in deze behoefte. Uniek aan deze technologie zijn de geïntegreerde ventilatoren waardoor de warmte beter gereguleerd wordt. In combinatie met een warmtepomp kan een VENTO radiator zelfs koelen.

Henrad badkamer radiators

De lijn van badkamer radiators van Henrad bestaat uit zowel conventionele als elektrische radiatoren. Momenteel zijn de volgende series verkrijgbaar: Softline E, Softline E-VENTO, Venice, Arno Single, Arno Double, Oceanus en Aphrodite. Een opvallende serie is Softline E. Deze serie met elektrische radiatoren is uitgerust met een intelligente aansturing, waardoor een nauwkeurige programmering mogelijk is. Ook heeft de serie een boost-knop om handdoeken sneller te drogen en een open raam detectie om verspilling van energie te voorkomen. De conventionele series zijn allemaal elegant en tijdloos vormgegeven en daardoor passend in ieder interieur. Met een Henrad radiator haal je een kwalitatief hoogwaardig product in huis met een uitzonderlijk hoge warmteafgifte.

Henrad radiator garantie

Alle Henrad radiatoren worden geleverd met maar liefst 10 jaar garantie.

Henrad radiator kopen?

Wil jij graag wat hulp bij het maken van de juiste keuze? Onze verkoopadviseurs staan altijd voor je klaar in onze showrooms, maar ook telefonisch kunnen ze je te woord staan.