Binnenkijken bij Anne en Mike

Na drie jaar in hun nieuwe woning konden ze er niet meer omheen: de volledig witte badkamer moest worden aangepakt. Anne en Mike wilden graag een badkamer waarin je heerlijk kunt relaxen, die makkelijk in het onderhoud is en lekker veel groen heeft. Het geslaagde resultaat – een mix van rustgevende kleuren en natuurlijke materialen – zie je hier!

binnenkijken bij Anne en Mike

Shop hier alle producten

VOOR

Badkamer Anne en Mike Voor
Bakdamer Anne en Mike voor
Badkamer Anne en Mike voor

Drie jaar geleden verhuisden Mike en Anne naar hun huidige woning. Hoewel ze het hele huis inmiddels hebben aangepakt, bleef de badkamer als laatste item op hun lijstje over. De ooit glanzend witte badkamer was nu dof en aan het einde van zijn leven. Hij was versleten en heeft ook geleden onder een lekkage. Alles bij elkaar werden ze niet blij van deze ruimte. Tijd dus om hem aan te pakken!

Badkamer Anne en Mike 3d-tekening

 

Het moodboard

Het moodboard voor de badkamer stelden Anne en Mike in onze showroom samen met onze verkoopadviseur en stylist Ylona. Ylona: “We kozen als basis een Ceppo di gre tegel uit vanwege de warme tint en omdat deze speelser is dan een egale tegel. Voor het kleuraccent kozen we een groene vierkante tegel vanwege zijn serene kleur en rustige legpatroon. Ook waren deze twee tegels samen mooi in balans. Verder kozen we goudkleurige kranen uit van FortiFura, omdat dit merk qua kleur en assortiment het beste overeenkwam met de wensen.”

Bekijk hier de video over het advies van Ylona

Badkamer Anne en Mike 3d-tekening

 

Het plan

Nu ze wisten welke producten en materialen ze met elkaar wilden combineren werd het tijd om te bepalen wat waar zou komen in de nieuwe badkamer. Ylona hielp ze met het maken van het perfecte ontwerp voor hun wensen. De vloertegel werd doorgetegeld op de de onderste helft van de wand. De groene vierkante tegeltjes werden als accent erboven geplaatst. Hierdoor blijft de basis rustig door de grijze tegels, maar geeft het kleur op de muur veel warmte aan de ruimte.

Bekijk hier de video over de hele verbouwing

NA

Badkamer Anne en Mike

Grootste wens voor de badkamer

De grootste wens van het tweetal was om een badkamer te creëren die meer van deze tijd is. Een ruimte waarin ze kunnen relaxen, maar die ook gemakkelijk schoon te houden is. De indeling van de badkamer bleef grotendeels hetzelfde – al werd er wel een bidet vervangen voor een kolomkast – maar qua stijl werd alles anders. Van wit naar kleur! De logge betegelde douchewand maakte plaats voor een elegante glaswand met een ribbeltje erin. “Zodat je wel de privacy behoudt. Wat fijn is in een huis met kinderen,” legt Anne uit. Het inbouwbad werd vervangen voor een half vrijstaand bad. “Wel het uiterlijk van een vrijstaand bad, maar geen onbereikbare hoekjes bij het schoonmaken.”

binnenkijken bij Anne en Mike

Opbergruimte

Ook werd er meer opbergruimte toegevoegd, iets wat Anne en Mike misten in hun oude badkamer. Vandaar dat de nieuwe badkamer een dubbel wastafelmeubel kreeg én een extra kolomkast. In deze kolomkast hebben ze een stopcontact verwerkt zodat ze hun tandenborstels uit het zicht kunnen opladen. Alles zodat de badkamer netjes opgeruimd kan blijven.

De kolomkast kon op deze wand worden gehangen omdat op advies van Ylona de voorzetwand voor het inbouwreservoir is doorgetrokken van muur tot aan de douchewand en van vloer tot aan plafond. Dit geeft ook meteen de mogelijkheid om de douchewand daar tegenaan te monteren. En hiermee voorkom je onhandige hoekjes die lastig schoon te maken zijn.

Badkamer Anne en Mike
Badkamer Anne en Mike

De verbouwing

De verbouwing van de badkamer duurde helaas wat langer dan verwacht. Anne: “Tijdens het proces kwamen we er met de loodgieter achter dat de afvoer te hoog lag. Daarna hebben we besloten om de vloer te verhogen.” Dit zorgde ervoor dat er meer tijd nodig was om alles in orde te krijgen voor het plaatsen van de nieuwe badkamer. Gelukkig hadden ze een buitendouche gemaakt om toch thuis nog te kunnen douchen. Wat zeker in de zomermaanden niet verkeerd was.

Een badkamer om van te genieten

Het resultaat? Een prachtige nieuwe badkamer met een warme moderne sfeer. Anne: “De badkamer is echt een toevoeging aan de woning geworden. Het is een extra kamer wat meer is dan een ruimte waar je even je tanden poetst. Het is echt een plek geworden waar het fijn is om wat langer in te verblijven. We zijn er echt super blij mee.”

Badkamer Anne en Mike
Badkamer Anne en Mike

Van plan tot eindresultaat

Er werd tijdens het proces met spanning uitgekeken naar het eindresultaat. Zou deze lijken op wat het tweetal voor ogen had? “Als je het moodboard en de 3d-tekening naast het eindresultaat legt lijkt alles naar mijn idee heel erg op elkaar, dus we zijn heel erg tevreden met het eindresultaat,” aldus Anne.

Tip van Anne en Mike

Anne: “Onze buitendouche! Het was een uitdaging, maar wel een ideale oplossing! Daarnaast ook belangrijk om na te denken waar je je stopcontacten plaatst. Zo hebben wij er eentje in de kast geplaatst zodat we daarin uit het zicht de tandenborstels kunnen opladen. En: kies echt voor wat je zelf mooi vindt. Waar jij heel erg van geniet. Ga niet voor standaard, maar kies voor dat wat jij mooi vindt. Veel mensen waar wij de tekening mee deelden dachten in eerste instantie: Oeh, dat is wel spannend wat jullie hebben uitgekozen. En nu vinden ze het allemaal mooi. En nu is het echt onze badkamer waar we hopelijk heel lang van kunnen genieten.”

Badkamer Anne en Mike
Wastafel Anne en Mike
Badkamer Anne en Mike douchegoot
Badkamer Anne en Mike Douchewand met ribbel

Wil jij jouw badkamer ook aanpakken?

Kom dan langs in één van onze showrooms voor het samenstellen van een badkamer naar jouw wensen. Onze deskundige verkopers helpen je graag bij het vinden van jouw droombadkamer!

Bekijk dichtstbijzijnde showroom