Binnenkijken bij Marloes

Een Scandinavische basis, met een toevoeging van veel kleur. Voor Marloes was de keuze voor het interieur van haar nieuwe badkamer een uitdaging. “Ga ik voor strak en neutraal? Of durf ik toch gewoon te gaan voor kleur?” Uiteindelijk kozen Marloes en haar man voor die neutrale basis met kleuraccenten. Het prachtige resultaat zie je hieronder!

binnenkijken bij Marloes
binnenkijken bij Marloes

Shop hier alle producten

Placeholder afbeelding

Winactie

Toen het Instagram-account van Sanitairwinkel 10.000 volgers had behaald hielden we een winactie voor stylingadvies van Rachel van @dehuismuts. Marloes was één van de drie gelukkige winnaars en samen met haar man en Rachel stelden ze een moodboard samen voor hun droombadkamer.

Het moodboard

Het advies van Rachel heeft Marloes goed geholpen. “Vooral bij de keuze van de vloertegels was het erg fijn dat ze meedacht, daarnaast zou ik zelf waarschijnlijk nooit voor een tabakkleurige wastafel en toilet zijn gegaan. Maar nu ben ik er erg blij mee! Een wit toilet zou toch minder mooi opgaan in het geheel. Deze kleur matcht ook erg mooi bij de rookglas douchedeur.”

Binnenkijken bij Marloes moodboard huismuts
Binnenkijken bij Marloes Kleurrijk Scandinavisch

De stijl

Het samenstellen van hun droombadkamer was voor Marloes en haar man nog een flinke uitdaging. “Ik houd van een Scandinavische basis, maar daarna ga ik toch vaak weer los met kleur. Ik houd van planten en natuurlijke materialen. Maar een oosters tintje vind ik ook weer leuk… dit was dus ook precies waarom ik steeds vastliep. Ga ik voor strak en neutraal? Of durf ik toch gewoon te gaan voor kleur en kies ik roze tegeltjes? Uiteindelijk had ik wel een duidelijk beeld, ik moest alleen even durven en daarbij heeft De Huismuts me wel over de streep getrokken.“

Inspiratie

Inspiratie was er dus voldoende. Marloes  en haar man lieten zich inspireren door de interieurs van @ensuus en @charisathome. Bekijk hier de badkamer van Charis. Daarnaast hielden ze ook een flink moodboard bij op Pinterest. Doel in de badkamer was een wellness-gevoel, maar er werd ook gekeken naar de functionaliteit. Een must was een bad. Wat uiteindelijk ook een favoriet is geworden. Daarnaast vindt Marloes ‘de combinatie van het donkere (rook)glas douchescherm, met de gekleurde tegels in combinatie met de strakke wanden’ het mooist geworden.

Binnenkijken bij Marloes Kleurrijk Scandinavisch
Binnenkijken bij Marloes Kleurrijk Scandinavisch

Uitdaging

Het was voor Marloes en haar man nog een uitdaging om iemand te vinden die de wanden in de badkamer wilde stuccen. “Een aannemer die kan tegelen heeft vaak geen ervaring met stuccen van een badkamer. Het wordt ook vaak afgeraden. Dit ging in ons geval uiteindelijk via een andere onderaannemer. Duidelijk maken dat ik gewoon vlakke wanden wilde – en geen beton ciré – en de juiste afwerking bepalen vond ik best lastig. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de douchewanden te tegelen en de rest te stuccen.” De wanden zijn afgewerkt met badkamerverf en een geschikte PU-coating.

Creatieve oplossing

Voor de wastafel heeft Marloes een bijzondere oplossing bedacht. “We hadden maar beperkte ruimte. Een badkamermeubel op maat zou snel duur worden en ik wilde ook nog een wasmand en prullenbak kwijt kunnen. De wastafel is uiteindelijk gebouwd van gipsblokken en zijn meegestuct.” Dit zorgt voor een mooi strak geheel wat ook nog eens functioneel is!

Binnenkijken bij Marloes gestucte meubel
Binnenkijken bij Marloes plattegrond

Tip van Marloes

Dé tip die Marloes heeft voor als je aan de badkamer gaat beginnen: “Durf!”. Daarnaast is het verstandig om je goed te laten voorlichten en om dingen zelf op te pakken als dat kan. “Het wordt al snel prijzig maar door – in ons geval – bijvoorbeeld het meubel te skippen en het douchescherm zelf op te hangen en de wanden zelf af te werken kon ik toch de sfeer creëren die ik voor ogen had. Dus afhankelijk van je budget zijn er wellicht onderdelen die je zelf kan oppakken.

"En daarnaast: begin op tijd te zoeken naar een aannemer, in deze tijden is iedereen druk en de wachttijden voor producten soms lang. Gelukkig hebben wij bij Sanitairwinkel onze producten op tijd ontvangen en is er goed meegedacht!”

Binnenkijken bij Marloes
Binnenkijken bij Marloes
Binnenkijken bij Marloes

Op zoek naar meer inspiratie voor de badkamer?