Klassieke badkamer

Met een klassieke badkamer zit je altijd goed! Klassiek blijft dan ook een populaire stijl: tijdloos, maar chic. Een klassieke badkamer is gewoonlijk voorzien van antieke elementen en luxe details. Tegenwoordig zien we daarnaast steeds vaker moderne tinten in een klassieke badkamer. Hoewel een klassieke badkamer vaak duur oogt, vind je bij Sanitairwinkel de juiste producten om een klassieke badkamer binnen elk budget samen te stellen.

badkamer klassiek

#mijnsanitair

Zie hier klassiek bij onze klanten thuis, met een moderne twist.

 

Bezoek één van onze showrooms

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw droombadkamer? Onze verkoopadviseurs staan voor jou klaar! Onder andere door het samenstellen van een moodboard op onze inspiratietafel kun je jouw favoriete producten bij elkaar leggen om een goed beeld te krijgen van het resultaat.

Bekijk dichtstbijzijnde showroom

De elementen van een klassieke badkamer

Een complete badkamer heeft natuurlijk tal van verschillende producten nodig. In het geval dat je een specifieke stijl wilt bereiken is het van belang dat je goed let op de uitstraling van elk product. Jouw badkamer kan op verschillende manieren een klassieke uitstraling krijgen. Je badkamer oogt namelijk al klassiek door slechts een aantal antieke details toe te voegen. Denk daarbij aan een robuuste kraan, een bad op pootjes of een badmeubel met opvallende grepen.

badkamer klassiek
badkamer klassiek
 

Douche

Een van de belangrijkste aspecten in een badkamer is misschien wel de douche. Om een klassieke badkamer te realiseren heb je een ontwerp in een bepaalde stijl nodig en volgens ons kun je het beste kiezen voor een chroom ontwerp. Verder ben je vrij in de keuze voor een inloopdouche of douchecabine, aangezien beide ontwerpen de klassieke badkamerstijl kunnen omarmen. Wel raden wij aan om dan gebruik te maken van glazen deuren of wanden. Glazen elementen onderstrepen de klassieke stijl en het zorgt ook voor een opener gevoel, dat de kamer groter doet lijken.

Wat voor douche kies je?

Ook ben je geheel vrij in de keuze tussen een regendouche, handdouche of allebei. Zowel een regendouche als een handdouche komen fantastisch tot hun recht in een klassieke badkamer, al is het wel van belang dat deze van een chroom of zilver ontwerp genieten. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan voor een bad douche combinatie. Hiervoor heb je een bad nodig met een opstaprandje, waarin je comfortabel kunt badderen, maar waar je ook een specifiek gedeelte hebt om in te douchen. Deze keuze hiervoor is erg ideaal voor mensen die ook willen genieten van het comfort dat een bad biedt, maar die niet de ruimte hebben om een losse bad en douche in hun badkamer te plaatsen. Als je de ruimte ervoor hebt kun je er wel voor kiezen om jouw bad en douche gescheiden van elkaar te houden. Ook dit staat prachtig in een klassieke badkamer.

badkamer klassiek

Klassieke tegels in de badkamer

Over het algemeen geniet een klassieke badkamer van een tegelvloer, maar zijn de wanden niet bedekt met tegels, althans niet volledig. Je bent erg vrij in de keuze voor jouw tegelvloer als je een klassieke badkamer wilt ontwerpen, maar over het algemeen zien wij dat mensen hiervoor lichte tegels gebruiken. Lichtgrijze of witte tegels zijn hiervoor geschikt, maar mensen kunnen ook een schaakbordpatroon gebruiken, door witte en zwarte tegels op speelse wijze met elkaar af te wisselen.

Luxe uitstraling

Als je een luxe gevoel wilt creëren in jouw klassieke badkamer raden wij aan om te kiezen voor marmeren tegels. Niet alleen hebben marmeren tegels vaak een heel spannend ontwerp, maar het straalt al van oudsher een luxe gevoel uit. Ook zorgt het voor wat kleurafwisseling in jouw badkamer, wat ook erg leuk kan ogen.

Plaatsing van de tegels

In de klassieke badkamer worden meestal geen gehele muren met tegels bedekt. Vaak zien wij terug dat natte ruimtes als de inloopdouche een volledig betegelde wand krijgt, maar dat andere wanden tot de helft of driekwart hoogte worden betegeld. Hiervoor kun je verschillende kleuren gebruiken als je een klassieke badkamer wilt creëren. De wand erboven wordt dan vaak wit geschilderd, maar je kunt hier ook kiezen voor een mooie zachte crèmekleur. Of een zachte groene of blauwe tint.

Spiegel

Een ander aspect dat niet kan ontbreken in een badkamer is een spiegel. Vaak komt deze in klassieke badkamers te hangen boven het badkamermeubel en qua vorm van een spiegel kun je erg vrij zijn. Zowel vierkante- en rechthoekige spiegels zijn geschikt voor klassieke badkamers, evenals ronde spiegels. Vaak is het zo dat de spiegel niet groter is dan de wastafel, omdat in een klassieke badkamer de spiegel meer een praktisch aspect is dan een stijlvol aspect. Verder wil je bij een klassieke badkamer vaak ook juist de nadruk leggen op andere elementen dan de spiegel.

Spiegels met verlichting of verwarming

Ook komt het vandaag de dag vaak voor dat spiegels uitgerust zijn met ingebouwde verlichting of met verwarming. Deze handige extra’s zijn alleen maar welkom in klassieke badkamers en met name de verwarming is een gebruiksvriendelijke feature om zo condensatie tegen te gaan. Ook kan spiegelverlichting erg handig zijn, al is het voor een klassieke badkamer wel gebruikelijk om het redelijk simpel te houden ft de verlichting. Een ruime keuze aan verschillende kleuren is vaak niet nodig als je een traditionele klassieke badkamer wilt creëren.

Badkamermeubel in klassieke stijl

Als je voor de spiegel staat, sta je vaak ook gelijktijdig voor je badkamermeubel. In klassieke badkamers is het vaak erg gebruikelijk om te kiezen voor een badkamermeubel met wit meubelblad te kiezen. Dit gaat vaak erg goed samen met de lichte tegelvloer en de andere witte aspecten van de badkamer. Als je voor extra luxe wilt zorgen kun je ook opteren voor een marmeren blad op jouw klassieke badkamermeubel. Let echter wel op dat als je het combineert met een marmeren vloer, je niet voor te veel marmer zorgt en dat het niet gaat overheersen.

Kleur van het badkamermeubel

Verder is het ook een populaire keuze om dan te gaan voor zwarte lades. Zeker als je kiest voor een schaakbordpatroon als vloer sluit dit erg mooi aan op je vloer. Je kunt erg vrij zijn met het ontwerp van de lades van jouw klassieke badkamermeubel. Zo kun je kiezen voor een donkere houtlook, maar is het ook mogelijk om glanzende of matte lades te gebruiken. Deze keuzes brengen allemaal andere voordelen mee. Zo kan een badkamermeubel in houtlook zorgen voor een spannend contrast, maar kan een glanzend of mat badkamermeubel juist voor een samenbrengend geheel zorgen en kan dit perfect integreren samen met de andere aspecten van jouw badkamer.

Kranen

Wat betreft de kranen kunnen we eerlijk gezegd vrij simpel zijn als je een klassieke badkamer wilt ontwerpen. Chroom is de kleur die wij veruit het meeste terugzien in klassieke badkamers en wij begrijpen goed waarom. Een chroom kraan biedt namelijk weer een leuk contrast ten opzichte van de witte, grijze en zwarte aspecten die je veelal ziet in een klassieke badkamer en zorgt zo voor wat meer afwisseling. Verder heeft een kraan van chroom een sprankelend effect op het totaalbeeld van je badkamer als deze blinkend schoon is. Een kraan van chroom oogt vaak heel schoon en zorgt daarom voor een luxe gevoel en dankzij zijn tijdloze ontwerp ben je er eigenlijk zeker van dat een chroom kraan nooit uit de mode zal raken.

Met de bedieningspanelen van een kraan zitten er wel verschillen in. Vaak is het voor een klassieke badkamer mooi als je voor een kraan met draaiknoppen gaat. Deze draaiknoppen horen dan eigenlijk te genieten van een sierlijk ontwerp, bijvoorbeeld door uitstekende knoppen rondom de draaiknop. Ook is een porseleinen hendel een fantastische en praktische manier om jouw kranen extra sierlijk te maken.

Klassieke badkamer accessoires

Een badkamer is natuurlijk niet compleet zonder accessoires. Denk bijvoorbeeld aan handdoekhouders, planchetten, zeeppompen, badmatten of glashouders. Over het algemeen raden wij aan om de accessoires in dezelfde stijl te houden. Met name de glashouders en handdoekhouders kun je vaak eenvoudig in dezelfde stijl vinden. Voor klassieke badkamers raden wij aan om voornamelijk gebruik te maken van chroom accessoires en voor handdoekhouders en glashouders moet het niet moeilijk zijn om dat te vinden.

Wat betreft zeeppompjes heb je wat meer vrijheid bij klassieke badkamers. Wij raden aan om te kiezen voor een chroom ontwerp die je vervolgens inbouwt in je badkamermeubel. Eventueel kun je ook kiezen voor zwarte of witte ontwerpen en is het ook zeker mogelijk om jouw zeepdispenser op je wastafel te plaatsen.

Accessoires voor vloeren en wanden

Op het gebied van planchetten is er eigenlijk een correcte optie in een klassieke badkamer; een glazen planchet. Dit kan je goed combineren met glazen douchewanden of -deuren en zorgt zo voor een beter totaalbeeld. Badmatten komen over het algemeen niet veel voor in klassieke badkamers, maar wij begrijpen dat je hier toch behoefte aan kunt hebben. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een badmat in hetzelfde kleurschema als de rest van jouw badkamer, om zo voor een fijn geheel te zorgen en de badkamersfeer niet te verstoren.

Klassieke badkamer bij Sanitairwinkel

Bij Sanitairwinkel vind je alles om een fraaie, klassieke badkamer te realiseren. We bieden je namelijk verschillende merken die bekendstaan om hun klassieke producten, zoals Crosswater Belgravia en het assortiment van het merk Van Heck. Je vindt alle producten online, maar kunt ook langskomen in één van onze showrooms. In onze showrooms kun je inspiratie opdoen én al jouw vragen aan onze verkoopmedewerkers stellen. Wij voorzien je graag van advies en denken altijd mee over de mogelijkheden voor jouw klassieke badkamer!

badkamer klassiek

Klassieke moodboards

Op zoek naar meer inspiratie voor de klassieke badkamer? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande moodboards en laat je inspireren door het kleurgebruik.

Shop deze stijl

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan hieronder met welke producten je aan de slag kunt gaan!

klassieke badkamer

Klassiek bad

Genoeg ruimte? Niets ziet er zo klassiek uit als een bad op pootjes!

Bekijk producten
klassieke badkamer 3

Klassieke doucheset

Maakt jouw badkamer, met zijn karakteristieke details, helemaal af.

Bekijk producten
klassieke badkamer

Klassieke kraan

kenmerkend voor klassiek: een porseleinen hendel of sierlijke knoppen.

Bekijk producten
klassieke badkamer

Klassieke accesoires

Wel zo mooi om alles in één en dezelfde stijl te houden.

Bekijk producten