De voordelen van een douche wc

Een douche wc komt steeds vaker terug in de badkamer of toiletruimte, maar niet iedereen is op de hoogte van de vele voordelen van dit toilet. Als je graag een ultiem schoon gevoel na elk toiletbezoek wilt ervaren, is een douche wc een absolute aanrader. Onze verkoopadviseur Robert legt uit wat de voordelen zijn en welke verschillende opties er mogelijk zijn.

Perfecte reiniging

Een douche wc is eigenlijk een bidet die volledig in het toilet is verwerkt. Na een toiletbezoek druk je op een knop en een sproeikop zal tevoorschijn komen om je onderlichaam schoon te spoelen. Vaak kun je zelf de temperatuur van het water en de sterkte van de straal bepalen. Daarnaast blijft de sproeikop bewegen, waardoor geen enkel deel van het onderlichaam wordt overgeslagen. Op die manier ben je met een douche wc altijd verzekerd van uitstekende hygiëne.

Een douche wc biedt optimaal comfort

Elke douche wc is uniek en heeft verschillende functies en standen. Zo beschikken sommige douche wc’s over een massagefunctie met pulserende straal, waar andere wc’s de mogelijkheid tot geurafzuiging of oriëntatielicht bieden. Deze verschillende eigenschappen vergroten het gemak en comfort in de badkamer of toiletruimte. Een douche wc creëert dan ook vaak een echt spa-gevoel, waardoor je nog beter tot rust komt in de badkamer.

douchewc voordelen

Geen papierverspilling met een douche toilet

Nadat het onderlichaam schoon is gespoeld start het droogproces. De meeste douche wc’s bevatten namelijk een ingebouwde föhn, waarmee direct het onderlichaam droog word geblazen. Op die manier ontstaan er geen natte vlekken op je kleding. Door deze ingebouwde droogfunctie heb je geen wc-papier meer nodig. Zo bespaar je dus een hoop papier, wat beter is voor het milieu. Een douche wc is daarom een uitstekende keuze als je optimaal wilt genieten van de badkamer én wilt bijdragen aan het milieu!

Functies van een douche wc

Elke douche wc is uniek, met verschillende innovatieve eigenschappen. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke functies:

Douche wc

DOUCHEFUNCTIE

Douche wc modellen zijn uitgevoerd met één of meer waterstralen. De geïntegreerde douchearm zorgt voor een fijne en zachte douchestraal. De douchekop wordt beschermd wanneer deze niet in gebruik is, om maximale hygiëne te garanderen. Er zijn ook modellen met een speciale "ladydouche".

Douche wc

WATERSTRAAL & TEMPERATUUR

Instelbare temperatuur van het water. Zo kun je de waterstraal op een temperatuur zetten die aangenaam aanvoelt.

Douche wc

DOUCHE WC MET (WARMTE)LUCHTFÖHN

Door gebruik te maken van de föhn is wc-papier overbodig. De föhn blaast zachtjes warme lucht door een aparte douchearm die zich aanpast aan je houding op het toilet.

Douche wc

GEURAFZUIGING OF -ZUIVERING

Sommige douche wc's zijn voorzien van geïntegreerde luchtzuivering en deze nemen onaangename geurtjes direct weg. Het luchtzuiveringssysteem werkt enkele minuten na, dus er is geen extra ventilatie nodig.

Douche wc

VERWARMDE ZITTING

Geactiveerd door een naderingssensor wordt de wc-zitting verwarmd. Zo heb je geen last meer van een koude toiletbril. Vooral lekker in de winter!

Douche wc

ONTKALKINGSFUNCTIE

Aangezien water kalk bevat is een model met een ontkalkingsfunctie aan te raden. Via een melding op het bedieningspaneel geeft de douche wc aan wanneer een ontkalking nodig is.

Douche wc

ORIËNTATIELICHT

Het discrete oriëntatielicht dient als gids in de nacht.

Douche wc

DOUCHE WC MET QUICK RELEASE

Op alle modellen zit een Quick Release-functie voor de zitting, die het makkelijk maakt om de wc-zitting los te maken. Hierdoor maak je eenvoudig de douchewc schoon.

Douche wc

AFSTANDSBEDIENING OF APP

Er zijn meerdere manieren om een douche wc te bedienen: met behulp van een afstandsbediening of via één of meerdere knoppen op de bril of het toilet zelf. Tegenwoordig kan dit ook via een app. Bij sommige modellen is het zelfs mogelijk om jouw persoonlijke instellingen voor de kracht en positie van de douchestraal, föhn, de temperatuur van de bril en het water op te slaan.

Vragen over douche wc's?

Heb je interesse in een douche wc, of ben je op zoek naar meer informatie? Onze adviseurs staan je graag te woord met deskundig advies! Tevens zijn al onze showrooms voorzien van één of meerdere douche wc's voor bezichtiging.

Bekijk dichtstbijzijnde showroom