Tegels 100x100 cm

Voor rust in de badkamer zijn grote tegels van 100x100 cm ideaal. Er zijn dan namelijk minder voegen dan wanneer je meerdere kleinere tegels gebruikt. Daarnaast stralen grote tegels luxe uit. Ook lijkt de badkamer ruimer met deze grote tegels, omdat de ruimte dan oogt als één geheel. Ben je op zoek naar een mooie grote tegel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk hieronder al onze tegels met een afmeting van 100x100 cm.   

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45819 reviews

Tegels 100x100 cm

Tegels van 100x100 cm groot zorgen voor rust en luxe in de badkamer. En rust in de badkamer is ideaal tijdens het starten en afsluiten van je dag! Maar er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken bij aanschaf van tegels van 100x100 cm. Lees hieronder wat enkele van de mogelijkheden zijn.

Stijl van tegels 100x100 cm

De tegels van 100x100 cm zijn onder te verdelen in de volgende stijlen: modern, industrieel, natuurlijk, klassiek en uniek. Er is dus een hoop variatie mogelijk zodat jij de badkamer kunt samenstellen die geheel naar jouw wens is. Een witte tegel bijvoorbeeld zorgt voor een klassieke uitstraling. Daarnaast vormt wit een goede basis omdat andere kleuren goed naar voren komen wanneer wit de basiskleur is. Voor een industriële stijl kan er gekozen worden voor een tegel in betonlook. Voor meer inspiratie kun je hier enkele moodboards bekijken.

Kleurkeuze van tegels 100x100 cm

Tegels in deze afmeting zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is mogelijk voor lichtere kleuren te kiezen zoals beige of wit. Deze zijn perfect om de badkamer ruimtelijk te laten ogen. Een lichte basis zorgt er namelijk voor dat de badkamer er groter uitziet dan bij een donkere basis. De tegels 100x100 cm in een donkerdere kleur zoals zwart en antraciet zorgen voor een moderne en stoere uitstraling in de badkamer. Neutrale kleuren zorgen op hun beurt voor een tijdloos effect. Kleuren zoals wit, grijs, crème, beige, zwart en antraciet kunnen namelijk altijd. Daarnaast kan er gekozen worden voor een natuursteen, bijvoorbeeld marmerlook. Zo’n tegel straalt meteen luxe uit.

Onderhoud van tegels 100x100 cm

Vaak worden badkamertegels gemaakt van keramiek. Deze tegels zijn namelijk erg fijn voor in de badkamer. Dit komt omdat ze warmte van de vloerverwarming makkelijker geleiden dan bijvoorbeeld een houten vloer. En ze nemen geen vocht op. Ook zijn deze tegels van 100x100 cm makkelijk schoon te maken. Extra fijn in het onderhoud is dat tegels van 100x100 cm weinig voegen hebben, waardoor de badkamer makkelijk schoon te houden is. Daarnaast is Porcellanato een populair materiaal voor badkamertegels. Porcellanato is een keramieksoort, gemaakt van porseleinaarde. Eigenlijk hebben ze dezelfde voordelen als de tegels van keramiek. Kortom beide materialen zijn perfect voor in jouw badkamer.

Antislipwaarde

In een badkamer worden tegels snel nat en dus glad, daarom is het belangrijk dat je niet uitglijdt over de tegels. De tegels van 100x100 cm hebben meestal een antislipwaarde van R10 of R11. Een hogere R-waarde houdt in dat deze tegels ruwer zijn waardoor ze dus veiliger zijn voor in de badkamer. Zo zijn tegels met een R10 of R11 waarde geschikt als badkamertegels. En zal je dus minder snel uitglijden in de badkamer!

Tegels 100x100 cm kopen?

Wil jij ons ruime assortiment aan tegels van 100x100 cm met eigen ogen zien of wil je persoonlijk advies van onze medewerkers? Kom dan langs in één van onze showrooms en wij helpen jou graag! Geen tijd om langs te komen, maar wil je alsnog advies ontvangen? Dat is geen probleem! Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag met een passend antwoord op jouw vraag!