Wastafelmeubels

Het wastafelmeubel is vaak de eyecatcher in de badkamer. Hier wil je natuurlijk een juiste keuze in maken. Er zijn ontzettend veel opties mogelijk, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wastafelmeubel? 

Wat heb je nodig voor een wastafelmeubel?

Een wastafelmeubel is de kast onder de wastafel. Om je wastafelmeubel af te maken moet je daar dus ook een wastafel bij kiezen. Je kunt kiezen voor een speciale meubelwastafel die over de hele bovenkant van het meubel loopt. Of wil je graag één of meerdere losse waskommen of een opbouw wastafel? Dan plaats je deze bovenop een wastafelblad of op een wastafelmeubel. Hou er rekening mee dat de sifon wel zichtbaar is bij een wastafelblad, aangezien dit eigenlijk een plank is. Een wastafelmeubel verbergt de sifon, maar laat toch voldoende ruimte over om toiletproducten op te bergen.

Bij ons in onze showrooms kun je veel voorbeelden van wastafelmeubels bekijken. Samen met een verkoopadviseur kun je een meubel naar eigen wensen samenstellen.

wastafelmeubel

Wastafelmeubel opties

Er zijn veel verschillende soorten wastafelmeubels verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen, afmetingen, kleuren en materialen. Ga je voor twee lades of juist een enkele la? Wil je een een breed meubel met twee wastafels, of juist een meubel dat smal en ondiep os om zo min mogelijk ruimte in te nemen in de badkamer? Ga je voor inbouwkranen en heb je daardoor geen kraangat nodig in het meubel? Of wil je juist twee opbouwkranen en heb je dus twee kraangaten nodig. Alles is mogelijk, dus het is belangrijk om goed na te denken over wat je graag wilt van jouw wastafelmeubel. 

Staand of hangend wastafelmeubel?

Eén van de keuzes die gemaakt moet worden is of je een staand of een hangend wastafelmeubel wilt. Beide varianten hebben namelijk voor- en nadelen. Een hangend wastafelmeubel maakt het schoonmaken van de badkamer bijvoorbeeld eenvoudiger. Wanneer je gaat stofzuigen of dweilen hoef je niet langs de poten af te werken, maar kun je er eenvoudig onderdoor. Ben je een beetje onhandig, dan heeft een hangend wastafelmeubel ook nog het voordeel dat je niet je teen stoot tegen de poten. Een staand wastafelmeubel heeft het voordeel dat je niet hoeft te boren in de tegels van de badkamer.

Materiaal van het wastafelmeubel

Een andere keuze is het materiaal waarvan het wastafelmeubel gemaakt is. Kies je voor voor massief (eiken)hout, dan kies je voor degelijkheid en een natuurlijk karakter. Kies je voor MDF, dan heb je keuze uit veel verschillende designs. De toplaag op het MDF maakt het mogelijk om het wastafelmeubel in vele kleuren en patronen uit te voeren. Daarnaast zijn er nog materialen als staal, aluminium of RVS mogelijk. Deze materialen passen bijvoorbeeld perfect bij de industriële badkamer.

 

wastafelmeubel

Creëer opbergruimte met een onderbouw wastafelmeubel

Naast dat je wilt dat een wastafelmeubel er mooi uitziet, moet hij natuurlijk ook functioneel zijn. Een meubel is de beste manier om opbergruimte in je badkamer te krijgen. In de onderkast kun je gemakkelijk douchegel, tandpasta, handdoeken of persoonlijke verzorgingsproducten opbergen. Het grote voordeel hiervan is dat alle spullen uit het zicht opgeborgen zijn, maar dat je er ook zo bij kunt als je iets nodig hebt. Bovendien creëer je zonder ruimteverlies extra opbergruimte. Waar een kolomkast extra ruimte vergt in de badkamer wordt een wastafelmeubel onder een bestaande wastafel gemonteerd. Daarnaast zie je bij een losse wastafel of bij een wastafel op een plank de sifon er aan de onderkant uitsteken. Een wastafelmeubel zorgt ervoor dat de sifon niet meer zichtbaar is, waardoor de ruimte netter oogt.

Ladeverdeler

In de lades van veel wastafelmeubels is al een vakverdeling gemaakt zodat je jouw spullen makkelijk in de lade geordend kunt houden. Wanneer een lade dit niet heeft kunt je er een ladeverdeler in leggen. Dit zorgt voor nog meer orde en structuur in de lades van je wastafelmeubel. Mocht je het decoratief willen oplossen, dan kun je ook gebruikmaken van trendy opbergmanden waar je veel spullen in kunt opbergen.

Bekijk alle badkameropbergers

Bekijk alle ladeverdelers

wastafelmeubel

Verschillende merken wastafelmeubels

Sanitairwinkel heeft verschillende merken online staan. Zo heb je keus uit heel veel modellen. Wil je een kast met softclose lades, voorgemonteerde ladeverdelers of met verlichting? Het kan allemaal! Omdat geen wastafel hetzelfde is, kan het moeilijk zijn hiervoor een perfect passende onderkast voor te vinden. Wanneer je voor een bestaande wastafel een onderkast zoekt raden we aan om contact op te nemen met onze klantenservice of om langs te komen in één van onze showrooms.

Kleine greep uit onze wastafelmeubels