Inbouwspots

Het verwerken van inbouwspotjes is een veelgebruikte manier om verlichting aan te brengen in de badkamer. Inbouwspotjes hebben een subtiele uitstraling en geven erg prettig licht. Daarnaast bestaat er vaak de mogelijkheid tot dimbare inbouwspots. Dit maakt het een uiterst geschikte manier om de badkamer te verlichten. Op zoek naar inbouwspotjes? Bekijk het assortiment!

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45818 reviews

Inbouwspots badkamer

De juiste verlichting in de badkamer is een bepalende factor voor het creëren van de juiste sfeer. Daarnaast is verlichting natuurlijk erg functioneel. Niet iedere badkamer is voorzien van voldoende daglicht en in de avond is goede verlichting noodzakelijk. Inbouwspots zijn een vorm van verlichting welke ideaal is voor in de badkamer of toiletruimte. Het is hier namelijk niet altijd even handig om een plafondlamp of hanglamp te gebruiken. Ook bij inbouwspots zijn er allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar.

Diverse soorten inbouwspots

Er zijn vaste inbouwspots en inbouwspots die kantelbaar zijn. Vaste inbouwspots, eventueel met een verdiepte ligging, geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan jouw badkamer. De kantelbare variant heeft een meer functioneel doeleinde. Dit is erg handig om het licht de gewenste richting in te sturen. Bijvoorbeeld bij de wastafel zodat je voldoende licht hebt tijdens het tanden poetsen, scheren of opmaken. Voor welke optie kies jij?

IP-waarde

Een IP-waarde geeft de vochtdichtheid aan van de inbouwspot. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de inbouwspot tegen vocht kan. In de badkamer komt een hogere IP waarde dus vaak goed van pas. Tijdens een warme douche kan het namelijk vrij vochtig worden in de ruimte. Een inbouwspot die dicht bij de douche hangt heeft een hogere IP waarde nodig dan aan de andere kant van de badkamer. IP waarden variëren tussen IP20 en IP68. In delen van de badkamer waar het vochtig wordt zoals boven de douchecabine is IP44 voldoende. Bij grotere badkamers waar de verlichting verder van de douche geplaatst wordt volstaat IP21. In de toiletruimte is de IP waarde niet belangrijk, hier wordt het niet snel vochtig.

LED inbouwspots

LED inbouwspot lampen zijn een nieuwe innovatieve manier van verlichting in de badkamer. Bij Sanitairwinkel vind je een uitgebreid assortiment LED inbouwspots. Het voordeel van LED-lampen is dat deze maar liefst 20 jaar mee kunnen. Hierdoor hebben ze een langere levensduur dan de standaard halogeen lampen. Doordat je de lampen minder vaak hoeft te vervangen, ze zuinig zijn in gebruik en het armatuur niet heet wordt zijn ze ook veel milieuvriendelijker en bespaar je energie.

Andere ruimtes voorzien van inbouwspotjes

Uiteraard kunnen de inbouwspots ook in andere ruimtes dan de badkamer gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, slaapkamer of de keuken. In de keuken kan de IP waarde wel weer van belang zijn, bijvoorbeeld bij de kraan of boven het gasfornuis. Boven het gasfornuis kan het namelijk vochtig worden door stoom dat uit de pannen komt. Overweeg hier dus te kiezen voor IP44 inbouwspots.

Tips voor het kiezen van de perfecte badkamerlamp

Inbouwspots kopen

Wil je nieuwe inbouwspots aanschaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kijk online in ons uitgebreide assortiment of kom langs in één van onze showrooms. Onze verkopers staan voor je klaar om te helpen met het maken van de juiste keuze.