Muurlampen

Een wandlamp is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Niet alleen vanwege de functie om de ruimte te verlichten. Een wandlamp beïnvloed de uitstraling en sfeer van de badkamer namelijk op verschillende manieren. Enerzijds het design van de lamp zelf, maar vergeet niet hoeveel invloed juiste verlichting heeft op de sfeer in de badkamer. Ontdek het assortiment en vind de wandlamp die het best tot zijn recht komt in jouw badkamer.

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
45766 reviews

Wandlampen badkamer

Verlichting is erg belangrijk in de badkamer. Niet alleen om de vanzelfsprekende reden dat het de ruimte verlicht. Het is namelijk ook belangrijk om goede verlichting te hebben bij persoonlijke verzorging, waar de badkamer de ideale plek voor is. Een manier om die verlichting aan te brengen is door middel van wandlampen. Hoe kies je de juiste wandlampen en waar moet je rekening mee houden?

Wandlampen in vele designs

Voor iedere stijl badkamer vind je binnen het assortiment van Sanitairwinkel een geschikte wandlamp. Denk aan lampen met een klassieke, moderne of industriële uitstraling. Binnen deze stijlen zijn vele kleuren beschikbaar. Denk aan kleuren zoals wit, zwart, chroom, goud en brons. Daarnaast kun je kiezen uit wandlampen met één of meerdere lampen. Het aantal lampen heeft invloed op de uitstraling, maar kan ook functioneel zijn. Bijvoorbeeld voor verlichting die in meerdere richtingen schijnt.

IP waarde van wandlampen in de badkamer

De IP waarde van een lamp geeft aan in welke mate er stof en vloeistof in de lamp kan komen. De badkamer kan door condens in zijn geheel vochtig worden. Daarom is de minimale geadviseerde IP waarde in de badkamer IP21. Dit is geschikt voor de delen van de badkamer waar geen spatwater kan komen. Wil je een lamp hangen waar per ongeluk wel eens een druppel water zou kunnen komen? Kies dan voor IP44. Op plekken waar het echt nat kan worden zoals rond het bad of in de douchecabine is IP67 nodig.

Dimbare wandlampen voor de badkamer

Een dimbare wandlamp kan erg handig zijn in de badkamer. Voor persoonlijke verzorging of het schoonmaken van de badkamer is het fijn om veel licht te hebben. Ga je even lekker ontspannen in bad? Misschien heb je dan juist behoefte aan erg zacht en sfeervol licht. Dimbare lampen kunnen helpen om de juiste sfeer neer te zetten.

Meer weten over muurlampen?

Voor vragen over wandlampen kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij helpen je bij het vinden van de ideale wandlamp voor in jouw badkamer. Ook in onze showrooms kun je terecht voor advies.