Fonteinen

Uw toiletruimte is niet compleet zonder fonteinset. Een fonteinset heeft natuurlijk praktische voordelen, maar is ook bepalend voor de look van uw toiletruimte. Sanitairwinkel biedt u daarom fonteinsets in alle kleuren, materialen en vormen. Van beton tot keramiek: wij hebben het in huis. Bovendien zijn de fonteinsets beschikbaar in verschillende afmetingen, dus u vindt altijd een geschikt exemplaar voor in uw toiletruimte!

/ 5
op basis van
reviews
/ 5
op basis van
reviews

Fonteinen

Een fontein is klein van stuk, maar onmisbaar in een moderne toiletruimte. Met een ruim assortiment van 500+ fonteinen vindt u bij Sanitairwinkel altijd de juiste wastafel voor uw toilet.

Wat is een fontein?

Een fontein, ook wel wc fontein genoemd, is een compacte wastafel die speciaal is gemaakt voor het toilet. Door het plaatsen van een fontein op het toilet kunt u uw handen wassen. Aan de hand van de grootte van uw toilet kunt u verschillende soorten fonteinen kiezen, zoals een normaal fontein of een hoekfontein.

Uitvoeringen

Bij Sanitairwinkel bent u op het juiste adres voor losse fonteinen, hoekfonteinen en fonteinsets. Bij een fonteinset wordt de kraan, sifon en plug meegeleverd. U hoeft dan dus geen kraan of andere delen aan te schaffen. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om uw eigen kraan uit te kiezen. Bij Sanitairwinkel heeft u een ruime keuze uit vele verschillende fonteinkranen.

Zo kunt u kiezen voor een fonteinkraan op de wastafel, hiervoor moet u een fontein hebben met kraangaten. Zo kunt u uw fontein helemaal naar smaak smaken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een kraan die is ingebouwd in de muur. Zo heeft u iets meer ruimte om uw handen te wassen.

Merken

Sanitairwinkel heeft een ruim assortiment van fonteinen van diverse merken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Saniclass fontein, Duravit fontein, Ideal Standard fontein of een Villeroy en Boch fontein.

Contact

Heeft u vragen over een van de fonteinen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers of kom langs in één van onze showrooms. Zij zullen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Advies bij de aankoop van een fontein

Uw toiletruimte is natuurlijk niet compleet zonder fonteinset. Een fonteinset heeft een duidelijke praktische functie, maar bepaalt ook grotendeels de look van uw toiletruimte. Het is daarom belangrijk dat u de aankoop van een fontein niet onderschat. De kraan moet bijvoorbeeld hoog genoeg zijn om uw handen onder te wassen, maar de stijl moet ook passen bij de rest van het sanitair. Geen idee waar u moet beginnen? Lees hieronder onze tips en advies bij het kopen van een fonteinset!

  1. Complete set of losse onderdelen

Als u gaat kijken voor een fontein, heeft u de keuze uit een complete set of losse onderdelen. Een fonteinset bestaat over het algemeen uit een wasbak, kraan, sifon en plug. Bij een set hoeft u dus niet alle onderdelen bij elkaar te zoeken en weet u zeker dat alles in elkaar past. Bovendien is een fonteinset vaak voordeliger dan losse onderdelen. Als u kiest voor losse onderdelen, kunt u echter zelf precies bepalen hoe de fontein eruit komt te zien. In dat geval weet u zeker dat de fontein helemaal naar uw smaak is en bij de rest van de ruimte past.

  1. Waskom

In plaats van een wasbak, kunt u ook kiezen voor een waskom op de wastafel. Dit zien we al langere tijd steeds vaker in de badkamer, maar ook in de toiletruimte is dit mogelijk. Een waskom ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook andere voordelen. Een waskom is bijvoorbeeld eenvoudig te vervangen en vaak hoger dan een wastafel, waardoor u gemakkelijker uw handen kunt wassen. Ook waskommen voor in de toiletruimte zijn zowel los als in een set verkrijgbaar.

  1. Afmetingen

Bij het kopen van een fontein is het belangrijk dat u van te voren de juiste afmetingen weet. De meeste fonteinen zijn ongeveer 25 centimeter diep. Als u echter een relatief kleine toiletruimte heeft, kunt u beter voor een minder diepe fontein kiezen. Wij bieden bijvoorbeeld al fonteinen aan vanaf 12 centimeter diep. Voor deze smallere fonteinen zijn ook verlaagde sifons beschikbaar. Deze zijn wat kleiner en daarom subtieler dan de standaard sifons. Een verlaagde sifon kan echter ook erg mooi zijn bij een diepere fontein: ze vallen minder op en vormen daarom een chique toevoeging aan de fontein. De hoogte van de fontein kunt u zelf bepalen. Meestal wordt de fontein zo’n 90 centimeter van de grond gehangen, maar indien wenselijk is hoger of lager geen probleem.

  1. Materiaal

Fonteinen zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Keramiek is één van de meest populaire materialen, maar ook natuursteen en solid surface zijn in opkomst. Keramische fonteinen hebben als voordeel dat ze ontzettend duurzaam en eenvoudig te onderhouden zijn. Hetzelfde geldt voor solid surface: het is slijtvast, schoon, vlekwerend en vochtbestendig. Natuursteen vergt daarentegen iets meer onderhoud. Natuursteen krijgt namelijk eerder gebruikssporen dan keramiek, alhoewel dat door velen juist als de charme van natuursteen wordt beschouwd. Wilt u dat uw natuurstenen fontein precies blijft zoals u de set aanschaft? Gebruik dan onderhoudsmiddelen die speciaal voor natuursteen bedoeld zijn!

  1. Soort kraan

In principe passen alle fonteinkranen op de door u gekozen wasbak. Wel dient u rekening te houden met de hoogte van de kraan. Hoge kranen worden over het algemeen als praktischer ervaren dan lage fonteinkranen, omdat u dan meer ruimte heeft om uw handen te wassen. Ook kunt u kiezen voor een inbouwkraan. Een inbouwkraan is aan de wand bevestigd, waardoor een groot deel van de kraan niet meer zichtbaar is. Dit ziet er erg strak uit en staat bijvoorbeeld fantastisch in een moderne of industriële toiletruimte. Let er wel op dat een inbouwkraan een stuk lastiger te plaatsen en vervangen is dan een opbouwkraan. In elk geval hoort daar een niet-klikbare waste bij, ook een wel een always-open waste. Dit betekent dat het water niet in de wasbak kan blijven staan, wat vaak ook niet nodig is bij een fontein. De meeste wastes zijn universeel en passen op vrijwel elke fontein, maar bij twijfel kunt u dat altijd aan een medewerker vragen.

Meer weten? 

  • Lees hier meer over het verschil tussen een in- en opbouwkraan
  • Lees hier meer over hoe u een fontein plaatst

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur