Douchedrain

banner douchekoppen

Douchedrains: voor een strakke afwerking van uw douche!

Overweegt u een inloopdouche? Wij geven u groot gelijk! Inloopdouches zijn prachtig en geven uw badkamer een mooie, afgewerkte look. Bovendien lijkt uw badkamer ruimer met een inloopdouche en kunt u zelf kiezen waar u de douche plaatst. Een inloopdouche is echter niet compleet zonder een douchedrain of douchegoot. De juiste douchedrain zorgt namelijk voor extra comfort en veiligheid in uw inloopdouche of douchecabine zonder douchebak. Hier leest u daarom meer over het belang van een douchedrain en geven wij u een aantal tips over het kiezen van uw goot!

Belang van een douchedrain

Douchedrain helpt ongelukken voorkomen

Een douchedrain zorgt ervoor dat het water goed wegloopt uit uw douche. Hoe beter het water wegloopt, hoe minder risico u loopt om uit te glijden. Een douchegoot draagt daarom bij aan de veiligheid van de douche, met name als senioren en kleine kinderen er gebruik van maken. Het plaatsen van een douchegoot helpt dus om ongelukken te voorkomen.

Een douchedrain voorkomt kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat op het moment dat water met kalk op uw sanitair of tegels opdroogt. Hoe droger uw douche is, hoe minder kans op kalkaanslag. Het belangrijkste is daarom dat u uw douche goed droogmaakt, maar ook een douchedrain helpt. Door een douchdrain loopt het grootste gedeelte van het water namelijk meteen weg. Met de juiste douchegoot heeft u dan ook langer plezier van uw douche én bespaart u tijd bij het drogen!

Een drain in de douche voor fraaie afwerking

Douchedrains zijn beschikbaar in verschillende materialen. Wij raden u aan om voor uw drain dezelfde te materialen kiezen als u heeft gebruikt voor de rest van uw badkamer. Op die manier is het design van de goot in lijn met de rest van het sanitair, wat zorgt voor een nette en luxe afwerking. Wilt u uw badkamer graag een moderne uitstraling geven? Kies dan voor een mat zwarte douchegoot en combineer deze met accessoires in dezelfde kleur.

Tips voor het kiezen van de juiste douchedrain

Het juiste formaat douchedrain

Voordat u de douchedrain gaat plaatsen, is het belangrijk dat u de juiste afmetingen weet. Sanitairwinkel biedt u douchegoten in verschillende lengtes, waarbij een lengte tussen de 70 en 100 centimeter het meest gangbaar is. De geschikte lengte voor uw douchedrain hangt af van de grootte van uw douche: de goot mag natuurlijk niet langer zijn dan uw douche. Is uw douche bijvoorbeeld 80 centimeter breed? Kies dan voor een douchedrain van 70 centimeter. De diepte van de douchegoot is minder van belang, omdat de lengte van de drain vaak al genoeg is om al het water te laten weglopen. Let alleen op de diepte als u een regendouche heeft. Bij een regendouche komt er namelijk meer water vrij dan bij een standaard douchekop, waardoor u een grotere (dus diepere) douchedrain nodig heeft.

Flens en tegelgoten

De meeste douchedrains zijn met flens, wat betekent dat er klein randje om de goot zit. Door dit randje kan de drain beter waterdicht geïnstalleerd worden, wat er netter uitziet. Het type flens, muur of vloer, is afhankelijk van waar u de douchedrain wil plaatsen. Douchegoten met een vloerflens kunnen overal in de douche geplaatst worden; drains met een muurflens worden tegen de muur bevestigd. Wilt u liever zo min mogelijk van de goot zien? Bekijk dan eens onze tegelgoten. Een tegelgoot sluit naadloos aan op uw tegelvloer, waardoor u de drain nauwelijks ziet. De tegels worden in dat geval op maat gesneden en op de douchedrain geplaatst.

Plaatsing van de douchedrain

De douchedrain wordt in de breedte van uw douche geplaatst, op het laagste gedeelte van de tegels. Het water stroomt zo op natuurlijke wijze naar de drain toe en loopt dus goed weg. Het plaatsen van een douchedrain is niet moeilijk, het belangrijkste is dat u genoeg ruimte vrijhoudt. Maak een haakse hoek ten opzichte van de zijwand en check of de drain parallel ligt aan de achterwand. Op die manier vormt de douchedrain een mooi geheel met de rest van uw douche.

Heeft u nog vragen over douchedrains? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms! Onze medewerkers voorzien u graag van onafhankelijk en deskundig advies.

Een greep uit onze collectie: