Smedbo

Smedbo

Smedbo komt uit het Zweedse Helsingborg en produceert badkameraccessoires vanaf 1967. De innovatieve producten zijn vervaardigd uit messing en komen met een modern Scandinavisch design. Met name het typische Scandinavische design en de hoge kwaliteitseisen zijn pijlers waarop het succes gebouwd is. Vandaag de dag is Smedbo marktleider in heel Scandinavië, maar weten de producten ook gemakkelijk hun weg te vinden in diverse andere landen in Europa en Amerika.

Het productieproces van Smedbo

Vrijwel alle badkameraccessoires van Smedbo zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige messing. De keuze voor messing komt voort uit de rijke historie van messingproductie in Zweden. Al in de 17e eeuw werd in Zweden messing toegepast, met name voor ornamenten en sieraden. De messingfabriek in Skultuna was het begin van een lange traditie van puur vakmanschap. De meeste Smedbo producten worden vervaardigd uit massief messing waarbij de hoogst mogelijke toleranties in acht worden genomen. Er zijn verschillende finishes beschikbaar, die vervolgens allemaal worden voorzien van een transparante lak ter bescherming.

Smedbo Design

Smedbo is opgericht in de tijd dat de badkamer qua interieur minder aandacht kreeg. Rond de jaren ‘60 moesten badkamers vooral gemakkelijk te onderhouden zijn en stonden simpliciteit en functionaliteit voorop als het gaat om design. Toen er tegen de jaren ‘70 meer behoefte kwam om de badkamer wat huiselijker te maken sprong Smedbo hierop in. De allereerste serie die werd geproduceerd was de Herrgård-serie. Een badkamerserie in een typisch Scandinavisch design, gemaakt van massief messing.

Smedbo producten

Het assortiment van Smedbo bestaat uit allerlei accessoires die toegepast kunnen worden in de badkamer en toilet, zoals: planchetten, handgrepen, houders, spiegels, doucherekken, wissers, toiletborstels, toiletrolhouders, handdoekhaken en handdoekringen. 

Smedbo garantie

Door hun jarenlange ervaring en productkennis staat Smedbo 100% achter de kwaliteit van de producten. Er wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit, materiaal, productie, controle, design en functionaliteit. Hierdoor behoren ze tot een select groepje van producenten dat een garantietermijn van maar liefst 10 jaar hanteert. 

Smedbo producten kopen?

Sanitairwinkel heeft een ruim aanbod van Smedbo accessoires. Het gehele aanbod is online terug te vinden en eenvoudig te bestellen. Ook zijn een aantal producten terug te vinden in onze showrooms. Kom dan ook vrijblijvend langs voor advies, of neem eenvoudig contact op met onze klantenservice.