Verhoogde toiletten

Een verhoogd toilet is hoger dan standaard toiletpotten waardoor de zitting minder laag is. Een standaardtoilet is vaak tussen de 40 en 43 cm qua hoogte, waar een verhoogd toilet vaak uitkomt tussen de 46 en 50 cm. Door de hogere zitting is een dergelijk toilet uitermate geschikt voor mensen met fysieke problemen of ouderen. Verhoogde toiletten zijn dan ook een aanrader voor levensloopbestendige woningen. 

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45822 reviews

Tips voor de keuze en aanschaf van een toilet

Keuze juiste toilet

Verhoogd toilet

Een verhoogd toilet is een toilet dat hoger geplaatst is dan een normale toiletpot. Een gemiddeld toilet is tussen de 40 en 43cm hoog. Een verhoogd toilet is vaak tussen de 46 en 50cm. Hierdoor is het toilet geschikt voor senioren of mensen met fysieke problemen. Ook met het oog op de toekomst, in een levensloopbestendige woning, is een verhoogd toilet ideaal. Op een verhoogd toilet hoeft je minder ver te bukken en gaat het opstaan gemakkelijker. Eventueel kunnen er extra handgrepen worden toegevoegd voor extra grip. Sanitairwinkel heeft verschillende topmerken van verhoogde toiletten. De merken die wij onder andere leveren zijn: Plieger, Villeroy & Boch en Geberit.

Voordelen van verhoogde toiletten

  • Je hoeft minder ver te bukken tijdens het toiletbezoek.
  • Ideaal voor een levensloopbestendige badkamer.

Nadelen van verhoogde toiletten

  • De zithouding is niet optimaal wat de stoelgang iets moeilijker maakt.
  • Een verhoogd toilet kan ervaren worden als minder comfortabel dan een regulier toilet.

De juiste hoogte van een verhoogd toilet

De lengte van de gebruikers is ook bij een verhoogd toilet bepalend voor de juiste hoogte. Ook kan je  altijd terecht in een van onze showrooms om verschillende hoogtes uit te proberen. Hou bij het meten van de hoogte rekening met de hoogte van de wc-bril en de vloer. Als je de hoogte opmeet zonder vloer, moet je hier de dikte van de tegels bij optellen.

Afvoer bij verhoogde toiletten

Bij Sanitairwinkel heb je naast een ruim assortiment verhoogde toiletten ook een keuze uit twee verschillende afvoeren. je kan kiezen voor een afvoer in de vloer (AO). Bij deze variant gaat de afvoer rechtstreek door de vloer het riool is. je kan ook kiezen voor een afvoer door de muur (PK). Bij deze variant gaat de afvoer door de muur naar het riool. Verder heb je bij ons de keuze voor een vlakspoel toilet of diepspoel toilet.

Meer weten over verhoogde toiletten?

Wanneer je vragen hebt over een van onze modellen of advies wil van onze adviseurs, kan je altijd contact opnemen met één van onze medewerkers of kan je langskomen in één van onze showrooms. Daar helpen zij je verder bij het maken van de juiste keuze.