Spoelbakken

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45854 reviews

Spoelbak

De gootsteen of spoelbak is een opvangbak voor water, vaak verzonken in het aanrecht in de keuken, met daarboven een waterkraan. Een te grote gootsteen of spoelbak kan leiden tot waterverspilling, een te kleine juist tot irritaties. Heb je voldoende ruimte voor een dubbele spoelbak of is een enkele wat grotere spoelbak genoeg voor jou? Wij helpen je met het maken van een geschikte keuze.

Van gootsteen naar spoelbak

Het woord gootsteen stamt uit de tijd dat deze nog werd gemaakt van natuursteen en later van kunststeen. Een beter woord is tegenwoordig: spoelbak. Belangrijk is dat de overgang tussen het aanrechtblad en spoelbak, wanneer beiden van verschillende materialen zijn gemaakt, waterdicht en watervast verlijmd is en dat de rand van de bak niet hoger ligt dan het blad, zodat water, kruimels en dergelijke in de bak geveegd kunnen worden.

Sanitairwinkel heeft keramische spoelbakken voor de keuken van de merken Villeroy & Boch en Keramag. Een gootsteen van keramiek is goed krasbestendig en geeft een klassieke uitstraling.

Kom je er niet helemaal uit? In onze showrooms helpen wij je graag bij het maken van de beste keuze. Daarnaast kun je contact opnemen met onze online klantenservice, waar je al jouw vragen kunt stellen!