Een doucheslang vervangen – zo doe je dat

Zit je doucheslang vol met kalk? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe? Het vervangen van een doucheslang is vrij simpel. De kans is groot dat je deze klus zelf op kan lossen. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van een doucheslang.

advies artikel klus doucheslang vervangen

Wat heb je nodig om de doucheslang te vervangen?

Een nieuwe doucheslang met eventueel ook een nieuwe douchekop. Verder heb je een verstelbare moersleutel/Engelse sleutel nodig en een zachte doek om je kraan en moer te beschermen tegen de moersleutel.

STAP 1: Draai de kraan dicht voordat je de doucheslang gaat vervangen

Draai de kraan goed dicht. Zo voorkom je een waterballet als je de slang losdraait. Voor het vervangen van de doucheslang is het niet nodig om het water volledig af te sluiten.

STAP 2: Bescherm de vloer

Leg een zeil of vuilniszak neer op de bodem van de douchebak of badkuip om schade en materiaalverlies te voorkomen. Je wilt natuurlijk geen onderdeel kwijtraken aan de afvoer. En als je iets laat vallen voorkom je ook beschadiging aan je douchebak of badkuip.

STAP 3: Oude doucheslang losmaken

De doucheslang is aan de kraan bevestigd met een moer. Schroef deze los om de slang los te maken van de kraan. Soms kan dit met de hand, maar afhankelijk van hoe lang de moer al vast zit en hoeveel kalkvorming er is, kan het zijn dat je hier flink wat kracht voor nodig hebt. Gebruik de zachte doek om de kraan te beschermen van krassen van de moersleutel, als je de moersleutel nodig hebt.

STAP 4: Doucheslang vervangen

Pak de nieuwe doucheslang erbij en schroef deze weer vast aan de kraan. Hierin is vast vast, je hoeft hem niet muurvast te draaien. Zet de kraan open om te checken of de aansluiting niet lekt. Lekt deze niet? Dan ben je nu klaar! Lekt de aansluiting? Dan zul je de moer nog iets strakker moeten aandraaien.

Wil je de volledige douchekraan vervangen, of een douchegoot, -wand of -bak installeren? Lees dan onderstaande artikelen!

artikel

Zo vervang je eenvoudig een kraan

#KLUSHULP

Is je kraan toe aan vervanging? Dit kun je gemakkelijk zelf! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je eenvoudig een wastafelkraan vervangt. Inclusief handige video.

artikel

Zo plaats je een douchegoot

#KLUSHULP

Zelf een douchegoot plaatsen in de inloopdouche of douchecabine zonder douchebak? Dat kan! De douchegoot, ook wel douchedrain genoemd, plaats je op het laagste gedeelte..

artikel

Een douchewand plaatsen doe je zo

#KLUSHULP

De douchewand is een belangrijke aanschaf. Een douchewand zorgt er namelijk voor dat de rest van uw badkamer droog blijft tijdens het douchen én draagt bij aan de uitstraling..

artikel

Douchebak plaatsen? Zo doe je dat!

#KLUSHULP

Een douchebak installeren hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. De douche wordt meestal vaker gebruikt dan het bad. Dus als je voldoende ruimte in de badkamer hebt, is het..