Badkamerstijlen

Bij het inrichten van de badkamer kun je kiezen uit verschillende stijlen. Zo is er bijvoorbeeld de moderne of Industriële badkamer. Maar ook een landelijke of Scandinavische badkamer wint aan populariteit. Kun je niet zo goed kiezen? Verschillende stijlen zijn natuurlijk ook met elkaar te combineren. Bij Sanitairwinkel vind je het grootste online badkamerassortiment voor elke gewenste stijl badkamer. Richt de badkamer in naar jouw eigen smaak! Wij geven hier alvast wat voorbeelden van stijlen om inspiratie uit op te doen.

Verschillende badkamer stijlen

Badkamer stijlen zijn handig om als handleiding te nemen bij het samenstellen van je eigen badkamer. Laat je inspireren door te zien wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat mogelijk is en kom je erachter wat je mooi vindt. Met deze informatie kun je in onze showrooms zelf, óf met behulp van onze adviseurs een moodboard samenstellen. Je kunt elementen uit verschillende badkamer stijlen met elkaar combineren om tot een unieke eigen stijl te komen. Of richt je badkamer helemaal in één stijl in, voor een mooi samenhangend geheel. Hieronder lees je in het kort wat de kenmerken zijn van de verschillende stijlen. Voor welke stijl badkamer ga jij?

Scandinavische badkamer

De kenmerken van de Scandinavische stijl zijn lichte houttinten, naturel kleuren, strakke designlijnen en minimalisme. Elk object en accessoire is zorgvuldig uitgekozen en is vooral functioneel. Maar dat iets functioneel is betekent niet dat er niet ook naar het design is gekeken. In het Scandinavische interieur vind je namelijk juist de prachtigste producten! Lees meer over de Scandinavische badkamer.

Moderne badkamer

Een moderne badkamer is één van de populairste badkamerstijlen. De badkamerstijl modern wordt gekenmerkt door een strakke afwerking. Zowel de vormen als de lijnen zien er strak afgewerkt uit. Als je hiervan houdt, dan biedt een moderne badkamerstijl de perfecte uitkomst. Lees meer over de moderne badkamerstijl.

Landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is tegenwoordig perfect om heerlijk in te kunnen ontspannen. Een traditionele badkamerstijl als deze straalt authenticiteit en rust uit. Het zorgt voor een heerlijke warme sfeer in de badkamer. Ben je een liefhebber van badkamerstijlen die een landelijk gevoel bij je naar boven brengen? Lees meer over de landelijke badkamerstijl.

Betonlook badkamer

Een andere badkamerstijl die vandaag de dag sterk in populariteit is gegroeid, is de betonlook. De betonlook badkamer is de perfecte basis waar je met accessoires kunt spelen in de uiteindelijke sfeer die de ruimte uitstraalt. De alternatieve materialen zorgen voor een bijzonder kwalitatief uiterlijk. Beton is uitstekend te combineren met een groot aantal verschillende kleuren. Het is dan ook een van de badkamerstijlen met de meeste mogelijkheden. Lees meer over de betonlook badkamer.

Industriële badkamer

Een populaire trend in badkamerwereld is de industriële badkamer. Deze stijl heeft een stoer uiterlijk, waarbij robuuste materialen de hoofdrol spelen. Denk aan ruw hout, beton, rvs en de kleur zwart. Aan de hand van moderne elementen en donkere kleuren ontstaat er een zeer specifieke sfeer in de badkamer. Lees meer over de industriële badkamer.

Design badkamer

Last but not least hebben we de design badkamer. Een design badkamer is misschien wel de meest luxueuze uitvoering van een badkamerstijl. Vaak zeer strak ontworpen en met gebruik van zeer hoogwaardige producten zoals badkamermeubelen. Een design badkamer ziet er heel stijlvol uit. Benieuwd naar hoe dit eruit ziet en welke badkamermeubelen er in deze design badkamer thuishoren? Lees meer over de design badkamer.