WC aansluitingen

Lekker bezig! Je hebt jouw droomtoilet gevonden, maar nu moet je deze nog installeren. Een van de dingen die je hiervoor nodig hebt is een wc aansluiting. Dankzij ons gigantische assortiment kun je de aansluiting voor jouw wc ook bij Sanitairwinkel vinden. Zo kun je jouw toilet eenvoudig en snel installeren!

WC aansluitingen

Een wc aansluiting is het verbindingsstuk tussen jouw toiletpot en de afvoerleiding. De wc aansluiting zorgt ervoor dat water kan stromen van de wc naar de afvoerleiding. Zo kun jij jouw toilet zonder zorgen doortrekken. Een wc aansluiting is onmisbaar voor een toiletruimte, maar het is niet iets waar men snel aan denkt bij het kopen van een nieuw toilet. Wij van Sanitairwinkel adviseren om jouw wc aansluiting tegelijkertijd te kopen met jouw wc pot. Zo ligt je verbouwing niet stil en kun je nog sneller genieten van jouw droombadkamer.

Type wc aansluitingen

Je hebt verschillende type wc aansluitingen waar je uit kunt kiezen. Overleg goed met jouw loodgieter welke optie voor jou het beste is, voordat je tot aankoop overgaat.

Manchetten

Ten eerste heb je manchetten. Dit is in principe de ‘korte aansluiting’. Met een manchet als wc aansluiting heb je een korte buis die recht naar de afvoerleiding stroomt. Een manchet is vaak de handige optie voor inbouwtoiletten, aangezien je wc aansluiting dichter bij de afvoerleiding zit.

Sprongbochten

Daarnaast heb je ook nog sprongbochten. Sprongbochten zijn langere wc aansluitingen. Zoals de naam doet vermoeden heeft een sprongbocht vaak ook een bocht in de aansluiting zitten. Sprongbochten komen vaak voor bij toiletten die wat verder van de muur staan verwijderd. Evenals manchetten zijn sprongbochten over het algemeen niet zichtbaar en de keuze die je moet maken hangt af van de situatie in jouw badkamer.

Vragen over WC aansluitingen

Voor advies over welke wc aansluiting het beste bij jouw wc past kun je het beste terecht bij je loodgieter. Heb je specifieke vragen over onze wc aansluitingen of wil je meer weten over Sanitairwinkel? Dan kun je altijd bij ons terecht. Neem contact op met onze klantenservice via mail of ons contactformulier. Ook kun je ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken en kun je langskomen in een van onze showrooms. Wij horen graag iets van je en helpen je met alle plezier verder op weg.