Wc Vlotters

Ben jij op dit moment op zoek naar een vlotter voor jouw wc? Dan ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment en vind vandaag nog een bijpassende vlotter voor jouw toilet. 

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45858 reviews

Vlotter WC 

Soms gaat er wel eens iets stuk aan je toiletreservoir. Het is dan gelukkig niet meteen nodig om een nieuw toilet of reservoir aan te schaffen. Bij Sanitairwinkel verkopen we namelijk ook binnenwerken om je huidige reservoir te repareren. Bijvoorbeeld door middel van het vervangen van de wc vlotter.

Vlotter voor het toilet

Je bent er inmiddels achter gekomen dat je de vlotter van je toilet moet gaan vervangen maar wat is een vlotter nu eigenlijk? Dat leggen we graag aan je uit. Een WC-vlotter is een essentieel onderdeel van elke moderne toiletpot. Het is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om water in en uit de toiletpot te laten stromen. De vlotter regelt namelijk het waterniveau in de toiletpot, waardoor het toilet correct kan worden gespoeld.

Een WC-vlotter bestaat uit een metalen hendel die op de binnenkant van de toiletpot wordt gemonteerd. Aan de onderkant van de hendel zit een metalen balletje dat in een plastic kom is gemonteerd. De kom bevat het water dat wordt gebruikt om het toilet te spoelen. Wanneer het toilet wordt geactiveerd, stuurt het water uit de kom de hendel aan om het waterniveau in de toiletpot te regelen.

Het belangrijkste onderdeel van de WC-vlotter is het metalen balletje. Als het balletje niet naar behoren functioneert, kan het toilet niet correct worden gespoeld. Het balletje moet correct worden afgesteld om ervoor te zorgen dat het waterniveau in de toiletpot op de juiste hoogte blijft. Als het waterniveau te laag of te hoog is, kan het toilet niet correct worden gespoeld.

Het binnenwerk of de vlotter van je wc vervangen

Blijft je toilet lang en zachtjes doorspoelen of vult het reservoir zich na het doorspoelen heel langzaam met water? Het kan dan verstandig zijn om de vlotter te vervangen. Het kost namelijk veel water als je wc door blijft spoelen terwijl dit niet nodig is.

Wat voor vlotter heb ik nodig?

Verschillende reservoirs hebben verschillende onderdelen nodig. Sanitairwinkel heeft universele vlotters in het assortiment. Deze passen in de meeste reservoirs, sommige reservoirs hebben echter een modelgebonden vlotter nodig. Voordat je een keuze maakt uit onze producten raden we je aan eerst te overleggen met een loodgieter. Hij of zij kan dan aangeven wat het probleem precies is en welke vlotter je exact nodig hebt voor jouw toilet. 

WC vlotter kopen bij Sanitairwinkel

Heb je vragen over één van onze producten of kan je wel wat hulp gebruiken tijdens je zoektocht naar de perfecte wc vlotter voor jouw toilet? Neem dan vandaag nog contact op met onze klantenservice of kom gezellig langs in één van onze showrooms. We helpen je graag!